Σήμερα είναι::

WIDER – Green Growing of SMEs: Innovation and Development in the Energy Sector in the Mediterranean Area’

Αναρτήθηκε από: 0

Depositphotos_3366141_LΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο “WIDER – Green Growing of SMEs: Innovation and Development in the Energy Sector in the Mediterranean Area’’, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED, διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 και ώρα 18:00, στην αίθουσα διαλέξεών του (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της Πρόσκλησης προς Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αυτοματισμών, φωτισμού, ψύξης, θέρμανσης, κατασκευών, δομικών υλικών, επίπλων, συσκευασίας, υγείας, να υποβάλουν καινοτόμα σχέδια μεταφοράς τεχνογνωσίας, από φορείς που έχουν ενταχθεί ή θα έχουν ενταχθεί, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2014, σε διεθνή κατάλογο σχετικών παρόχων / προμηθευτών (πανεπιστήμια, κολλέγια, οργανισμοί έρευνας και τεχνολογίας, τεχνικοί σύμβουλοι, ειδικοί σε θέματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικοί σε θέματα σχεδίασης, κ.λ.π). Τα εν λόγω σχέδια θα τους επιτρέψουν να τοποθετηθούν / επανατοποθετηθούν, με προϊόντα ή υπηρεσίες τους, στην αγορά της οικολογικά έξυπνης κατοικίας για ηλικιωμένους.

O διεθνής κατάλογος Παρόχων / Προμηθευτών Τεχνογνωσίας έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του έργου WIDER http://www.wider-project.eu και θα ενημερώνεται μέχρι τα τέλη Μαΐου 2014, που λήγει η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη, από τους ενδιαφερομένους. Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στον διεθνή κατάλογο Παρόχων / Προμηθευτών Τεχνογνωσίας βρίσκεται αναρτημένη στη θέση ‘’Σημαντικά Θέματα’’ της ιστοσελίδας του ΕΒΕΘ www.ebeth.gr.

Σημειώνεται ότι στόχος του έργου WIDER είναι να συμβάλει στον εντοπισμό και την ενίσχυση των ικανοτήτων καινοτομίας, διαχείρισης γνώσης και δικτύωσης των Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Μεσογείου, προκειμένου να βελτιωθεί η τοποθέτηση νέων προϊόντων των επιχειρήσεων αυτών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας της οικολογικά έξυπνης κατοικίας για την ενεργή και ανεξάρτητη διαβίωση των ηλικιωμένων.

Στις επιχειρήσεις, τα καινοτόμα σχέδια των οποίων θα επιλεγούν, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης από την αρμόδια Τοπική Επιτροπή Καινοτομίας, που συγκρότησε, στο πλαίσιο του έργου, το ΕΒΕΘ, θα χορηγηθεί Κουπόνι Καινοτομίας που θα αντιστοιχεί σε συνολικό ποσό πέντε έως δέκα χιλιάδων Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ή μη του ΦΠΑ ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία). Το κουπόνι καινοτομίας θα δίνει τη δυνατότητα στις επιλεγείσες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν το σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας από τον πάροχο του διεθνούς καταλόγου που θα επιλέξουν, ενώ ο τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα εξοφληθεί από το ΕΒΕΘ για το σύνολο του ποσού που αναγράφεται στο κουπόνι, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναλυτικά περιγράφεται στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων που έχει επίσης αναρτηθεί στη θέση «σημαντικά θέματα» της ιστοσελίδας του ΕΒΕΘ www.ebeth.gr. Η πρόσκληση, το έντυπο υποβολής πρότασης (Application Form), το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα είναι επίσης προσβάσιμα εδώ.

Το έντυπο υποβολής πρότασης συμπληρωμένο, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα που αναφέρονται στην πρόσκληση θα πρέπει να υποβληθούν στο ΕΒΕΘ (Τμήμα Μελετών και Έρευνας, Τσιμισκή 29, 546 24, Θεσσαλονίκη, αρμόδιος Αντώνης Μπούμπουλας, τηλ. 2310 370180), σε σφραγισμένο φάκελο, μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην εκδήλωση παρακαλούνται να συμπληρώσουν το συνημμένο δελτίο και να το στείλουν στο e-mail: antonisb@ebeth.gr μέχρι τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 και ώρα 13:00.

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια Στατιστικής, Μελετών και Έρευνας

Χρυσούλα Φωτιάδου

Ετικέττες

|

0 Σχόλια

A- A A+