Σήμερα είναι::

Συγχαρητήρια για το ΕντόςΕκτός

Αναρτήθηκε από: admin0

Θα ήθελα να συγχαρώ το ΤΕΕ/ΤΚΜ για την πρωτοβουλία της δημιουργίας αυτού του κόμβου διασύνδεσης των Ελλήνων μηχανικών του εξωτερικού με αυτούς στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο, τόσο γι αυτούς που σκέπτονται ή προγραμματίζουν να φύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να εργαστούν στο εξωτερικό, όσο και για όσους εργάζονται ήδη έξω και, ενδεχομένως, σκάφτονται να επιστρέψουν ή έχουν θέματα / εκκρεμότητες αρμοδιότητας του ΤΕΕ ή σχετικές με το επάγγελμα που τους απασχολούν.

Αυτό που δεν είναι σαφές και στο οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά η πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι τι γίνεται με όλα αυτά τα ζητήματα στην Ελλάδα για όσους εργάζονται στο εξωτερικό.

Θα βοηθούσε σημαντικά π.χ. αν αποσαφηνιζόταν και αναρτώνταν στην ιστοσελίδα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την διακοπή της καταβολής εισφορών κλάδου υγείας για όσο διάστημα απουσιάζει κάποιος στο εξωτερικό ή ακόμη και την διακοπή καταβολής συνταξιοδοτικών εισφορών αν κάποιος εκτιμά ότι δεν επιθυμεί σύνταξη από την Ελλάδα.

Όλα αυτά βέβαια είναι αρκετά πολύπλοκα και εξαρτώνται ενδεχομένως και από διακρατικές συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα μας με άλλες χώρες.
Το ίδιο και για φορολογικά θέματα.

Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός

Ετικέττες

|

0 Σχόλια

A- A A+